Kremowy pudding chia z musem brzoskwiniowym

  • dnia 7 maja, 2019
  • Polubienie!

Składniki:

  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 30 g nasion chia (ok. 3 łyżki)
  • 2 łyżki miodu lub 2 łyżeczki syropu z agawy
  • 3 brzoskwinie do musu
  • 1-2 łyżki miodu do musu

Przygotowanie:

Nasiona chia i jogurt włóż do większej miski. Dodaj do nich syrop z agawy lub miód. Całość bardzo dokładnie i energicznie wymieszaj. Ostaw na kilka minut i ponownie wymieszaj. Kremowy pudding włóż na ok. 1 godzinę do lodówki, by nasiona napęczniały, a całość stężała. Miskę przykryj folią spożywczą.

Przygotuj mus. Brzoskwinie pokrój na cząstki, włóż je do kielicha blendera, dodaj miód i zmiksuj całość na gładką masę. Mus przełóż do miseczki i schładzaj w lodówce do czasu, aż wyciągniesz pudding chia (ok. 45 min).

Do pucharków bądź szklaneczek nałóż grubszą warstwę musu – ok. ½ wysokości. Na mus nałóż kremowy pudding chia. Całość możesz udekorować listkiem mięty, dowolnymi bakaliami lub małymi kawałkami brzoskwiń.

Kategorie:
Coś na słodko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nie przegap! random posts ..

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!