Czekoladowy chia-pudding z truskawkami

  • dnia 7 maja, 2019
  • Polubienie!

Składniki:

  • 250 ml mleka (1 szklanka)
  • 250 ml napoju roślinnego migdałowego (1 szklanka)
  • 60 g nasion chia (ok. 6 łyżek)
  • 6 łyżek miodu lub 5 łyżeczek syropu z agawy
  • 50 g kakao (ok. 5 łyżek)
  • 15 sztuk truskawek (ok. 170 g) na mus i do dekoracji
  • 2 łyżki miodu do musu

Przygotowanie:

Do większego naczynia wsyp nasiona chia, kakao, zalej je mlekiem i napojem roślinnym, dodaj miód lub syrop z agawy. Całość dokładnie i energicznie wymieszaj. Przełóż go do pucharków lub szklaneczek. Całość chłodź w lodówce przez ok. 1 godzinę.

Do naczynia blendera lub miksera włóż truskawki i miód. Miksuj je, aż otrzymasz gładką konsystencję musu. Po czasie przeznaczonym na tężenie puddingu nałóż na niego warstwę musu i kilka cząstek truskawek. Ponownie włóż go do lodówki i schładzaj przez kolejne 30 min – do godziny.

Powiązane tagi:
· · · · ·
Kategorie:
Coś na słodko

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! random posts ..