Bakaliowy deser z nasionami chia

  • dnia 7 maja, 2019
  • Polubienie!

Składniki:

  • 400 ml napoju roślinnego migdałowego
  • 50 ml wody
  • 40 g nasion chia (ok. 4 łyżki)
  • 2-3 łyżki miodu lub syropu z agawy
  • ok. 120 g mieszanki ulubionych bakalii (orzechy, rodzynki, daktyle, inne suszone owoce)
  • ok. 40 g suszonej żurawiny (1 garść)

Przygotowanie:

Napój roślinny i wodę wlej do większej miski. Dodaj do nich nasiona chia i miód lub syrop z agawy. Wymieszaj całość energicznie i bardzo dokładnie. Odstaw na kilka minut i powtórz czynność. Przełóż do lodówki na ok. 1 godzinę, wcześniej przykrywając miskę folią spożywczą.

Mieszankę bakalii posiekaj na drobne cząstki. Żurawinę zostaw w całości.

Do przygotowanych szklanek wsyp na dno trochę bakalii, a na nie nałóż grubą warstwę powstałego z chia puddingu. I ponownie nasyp warstwę bakalii i nałóż warstwę puddingu. Ostatnią warstwę posyp delikatnie bakaliami i ułóż na niej suszoną żurawinę.

Powiązane tagi:
· · · · ·
Kategorie:
Coś na słodko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nie przegap! random posts ..

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!